Klimaatavontuur - het spel voor evenementen

‚Äč

Gooi de dobbelsteen en stap in het onvoorspelbare avontuur van de energietransitie in het dagelijkse leven. Leer supersnel de belangrijkste vragen en beleving van bewoners kennen. Krijg inzicht in de onzekerheden, herken wat er nodig is en ontdek je eigen rol hierin.

 

Ben je professional: dan helpen we je in korte tijd om een nieuwe stap te zetten in jouw werk of project. Leer je rol beter te begrijpen en krijg inzicht in de beleving van bewoners zodat jij weet wat je kan doen om te helpen.

 

Ben je bewoner: dan nemen we je aan de hand mee door het dagelijks leven van de toekomst. Je leert super snel jouw vragen en behoefte kennen en doelen te bepalen zoals energie besparen, de juiste keuze voor verwarmen of ander soortige maatregelen. In een korte tijd leren we je de stappen te overzien en welke nieuwe stap je kunt zetten om tot een klimaatvriendelijk leven te komen. 

 

Hoe het werkt

Deelnemers krijgen een gerichte coaching. Deelnemers brengen zelf een vraag in. We baseren ons in dit werk op storytelling, systemisch werk en onze eigen praktijk ervaring in de energietransitie. De spelvorm maakt deze coaching laagdrempelig, humoristisch en ontwapenend.

 

Voor wie

Een speelse kennismaking met bewonersparticipatie en keuzes voor energiebesparing en energiesystemen. Het spel is uitermate geschikt voor inzet tijdens een evenement waar de deelnemers bestuurders, professionals , studenten of bewoners zijn.

 

Wij komen met een spel van ongeveer twee bij drie meter dat op de grond ligt. Mensen gaan in zes stappen door het klimaatavontuur. Ze leren kennen waar ze nu staan, wat hun rol is en wat ze nodig hebben van anderen. We begeleiden ze om een veranderstap te zetten en verder te komen. Het spel is zowel met professionals, bestuurders als bewoners te spelen. Mensen kunnen individueel of met een klein groepje meedoen. Het spel duurt 5 tot 15 minuten.

 

Praktisch

Neem even contact op voor de mogelijkheden.