• Marianne Zuur

Dialogen in het Dorpshuis

Bijgewerkt: 8 jan 2020


Onder die naam beproefden wij in Den Andel een nieuwe werkmethode. Hoe krijg je "een representatieve groep bewoners om tafel? Hoe bereik je ze, ook die zwijgende meerderheid? Hoe breng je burgers in beweging voor een wijkaanpak? Synthetron, Pentascope en Klimaatavontuur bundelden krachten om het participatie vraagstuk aan te pakken. En waar kun je beter toetsen of dat werkt dan in het hart van het aardbevingsgebied?

Wat we met elkaar gemeen hebben, is de liefde voor een goed gesprek, waarin ieder tot zijn recht komt. In de werkmethode ‘Dialoog in het Dorpshuis’ combineren we de slimme software van Synthetron, de participatie- en verduurzamingskennis van Klimaatavontuur, de veranderkunde van Pentascope en onze gezamenlijke expertise om een goede dialoog vorm te geven en te begeleiden. De combinatie van online en offline, virtueel en fysiek, geeft fundering, verbreding én verdieping aan het gesprek. We wisten dat het zou werken, dat hadden we los van elkaar en in andere gremia al bewezen.

Maar konden we dat ook aannemelijk maken voor onze klanten? De proef op de som, dus! #hoedan? We organiseerden een proeverij.

Meer weten? Download hier het verslag van de bijeenkomst!


9 keer bekeken0 reacties