• Marianne Zuur

Haagse voedselkaravaan


In 2018 trekt er een voedselkaravaan door Nederland. De karavaan is een initiatief van Voedsel Anders en wordt mede georganiseerd door lokale duurzame voedselinitiatieven, sociaal ondernemers, gemeenten en maatschappelijke organisaties. Doel van de voedselkaravaan is om de voedseltransitie in Nederland in kaart te brengen.

Marianne Zuur werkte mee aan de Haagse pleisterplaats van de voedselkaravaan. Door met elkaar sterke verhalen te delen, verbinden we initiatieven aan elkaar en maken we de beweging groter. De Haagse Voedselkaravaan was een evenement met buurt-picnics en fietsspeurtochten langs de stadslandbouwtuinen en plekken waar lekker duurzaam eten wordt gemaakt. En een bundeling van hapjes in het Haagse Zuiderpark waar een demonstratieplek komt voor innovaties in duurzaam voedsel.

Een impressie van de Haagse karavaan vind je hier.

De voedselkaravaan is een voorbeeld van bottom up werken. In een ontbijtsessie met beleidmakers van de drie Haagse overheden, bespraken we hoe zij betrokken willen zijn bij het versterken van de beweging. Want ook een groter aandeel lokaal duurzaam voedsel draagt bij aan de klimaatdoelen.

Wil je meer een dialoog of workshop organiseren rondom voedsel? We spreken graag door wat we hierin voor je kunnen betekenen. Stuur een mail naar Marianne Zuur

#Bewonersbetrekken #Energietransitie #Luisteren #Klimaatakkoord2018 #Sociaalondernemers #Voedseltransitie #Korteketens #Lokaalvoedsel #Voedselvoordestad #Coaching

25 keer bekeken0 reacties