• door Kirsten Notten

Praat mee over het klimaatakkoord


Op dit moment onderhandelen bijna 100 organisaties over een nieuw Klimaatakkoord >> om de CO2 uitstoot in 2030 met 49% te verminderen. Na de zomer moet er op hoofdlijnen een akkoord liggen. NPBO, HIER klimaatbureau en Buurkracht slaan de handen ineen en het Klimaatavontuur organiseert mee. We willen graag meer input vanuit betrokken bewoners. We zijn daarom benieuwd naar inzichten, ideeën, zorgen en wensen van bewoners.

Wat gaan we doen?

Een nieuw Klimaatakkoord is alleen maar effectief als het kan rekenen op brede maatschappelijke acceptatie. En, nog beter, als het mensen in staat stelt zelf actief te participeren in de realisatie van de plannen. Daarom organiseren we een aantal bijeenkomsten waar burgers, bewoners, omwonenden, inwoners aan het woord komen.

  • We inventariseren welke zorgen, vragen, bedenkingen en wensen er leven over het klimaat- en energiebeleid

  • We inventariseren wat bewoners- en burgerorganisaties nodig hebben om zelf aan de slag te kunnen gaan met de energietransitie.

We richten ons in deze bijeenkomsten op bewoners en bewonersorganisaties. Ben jij kritisch op specifieke projecten of beleid, heb jij wensen over het klimaatbeleid en wil je zelf aan de slag zijn met energie besparen of opwekken middels zon, wind en warmte? Dan is deze oproep voor jou! Meld je aan om mee te praten.

Heb jij met een betaalde baan bij bv. de overheid, energiebedrijf of adviesbureau? Dan willen we je vragen dit bericht in je bewonersnetwerken te verspreiden.

We leggen de uitkomsten van die bijeenkomsten nog voor de zomer voor aan de onderhandelaars over het nieuwe Klimaatakkoord. Deze bijeenkomsten zijn in opdracht vanuit de SER en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Data en locaties

We willen graag invloed op de lopende onderhandelingen. Daarom zijn de bijeenkomsten al snel:

  • 24 mei: Drenthe, Friesland en Groningen in Assen, Drents museum, Brink 3

  • 28 mei: Zuid-Holland en Zeeland in Rotterdam, De Fruitvis, Marconistraat 43

  • 29 mei: Noord-Brabant en Limburg: Eindhoven, Seats2Meet, Strijp-S, Torenallee 24

  • 31 mei: Noord-Holland en Utrecht, in Amsterdam, Tolhuistuin, IJpromenade 2

  • 4 juni: Overijssel, Gelderland en Flevoland: Zwolle, Klooster, Assendorperstraat 29

Tijden van alle bijeenkomsten: 15.30 uur inloop, 16.00-21.00 uur.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met ons of met:

Aanmelden en deelname

Per bijeenkomst is er plaats voor circa 40 deelnemers. Wil je erbij zijn laat het ons weten. Het aanmeldingsformulier vindt u hier >>.

Meer informatie lees je via de website van het NPBO: www.npbo.nl

#Bewonersbetrekken #Energietransitie #Luisteren #Klimaatakkoord2018 #Burgergesprekken #Dagelijksleven #Gasvrijwonen

268 keer bekeken0 reacties