De Basics van bewonersparticipatie

 

Hoe krijgen we bewoners mee? Het is misschien wel de meest gestelde vraag bij de klimaattransitie. 

 

Wij beginnen met andere vragen. Hoe denken burgers over het klimaatakkoord? Wie neemt er zelf stappen tot verduurzaming? Wanneer komen bewoners in actie? Hoe bereik je niet enkel koplopers maar juist middengroepen? Wat zit er achter weerstand? Hoe versterk je relaties bij weerstand en onzekerheid? Hoe kun je bewoners ondersteunen?

In ‘De Basics van bewonersparticipatie’ nemen wij je mee in de reis van bewoners die voor het klimaat aan de slag gaan. Een interactieve proeverij waarbij je je in bewoners verplaatst en zo op zoek gaat naar mogelijkheden om beter samen te werken met bewoners. Wij nodigen je uit om je rugzak te pakken en met ons mee te reizen.

 

De Basics is geïnspireerd op de resultaten van de burgergesprekken die wij in het voorjaar 2018 gevoerd hebben voor het Klimaatakkoord en op de vele jaren werkpraktijk in bewonersparticipatie. De achtergrond en het rapport van deze burgergesprekken vind je hier >>

 

Voor wie?

‘De Basics’ is interessant voor bestuurders, programmaleiders en beleidsmedewerkers betrokken bij warmteplannen, aardgasvrije wijken, regionale of gemeentelijke energieplannen, en grootschalige opwek als wind-op-land projecten.

 

Programma
Deel I: Verplaats je in het perspectief van de bewoners.

Deel II: Hoe dan? Gebruik 5 principes om oplossingsgericht samen te werken met bewoners
Tijd: 2 uur

 

Tijdens deze workshop krijg je grip op de uitdagingen en mogelijkheden van bewonersparticipatie in de klimaattransitie. Je hoort de laatste inzichten en oefent om ze toe te passen in jouw praktijk.

Praktisch

De Basics duurt twee uur.

Wij geven De Basics op aanvraag op jouw locatie.

prijsindicatie: €600,-

De Bascics gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Er is geen maximaal aantal deelnemers.

Leden van het Klimaatverbond krijgen korting. De Basics is ook te boeken via de Klimaatacademie.

Voor Bewonersinitiatieven en Energiecooperaties hanteren wij speciale tarieven. Neem even contact op voor overleg.